מה תאכלו בקנדה?

לכל מדינה יש את המאכל המזוהה איתה. אין ספק שכולם יודעים שקנדה מזוהה עם המייפל המתקתק שהולך נפלא ברטבים, פנקייק, מאכלי בשר ומרינדות . אך מעטים מכירים את המאכל הנפלא אשר הגיע מקוויבק – פוטין. לא זה לא נשיא רוסיה אלא מאכל נפלא, מהיר, מחמם ועתיר בקלוריות.
הפוטין הוא בעצם תפוחי אדמה חתוכים לאורך ומטוגנים בשמן חם. אל תטעו, פלחי תפוחי האדמה המטוגנים אומנם מזכירים את הצ'יפס המוכר והידוע אך הם אינם פריכים כמוהו. מעל תפוחי האדמה מפזרים חתיכות גבינה טרייה ורכה - גבינת הצ'דר הצהבהבה ומעל כל זה שופכים רוטב ציר בקר אשר ממיס את הגבינה וממלא את תפוחי האדמה בנוזל סמיך וממכר.
המאכל המחמם והמנחם הזה הומצא בשנות ה50 של המאה הקודמת . מספר רב של אנשים טענו כי הם אחראיים על יצירת המאכל המשמין שמקורו בכלל הגיע מצרפת. משמעות השם הוא "עיסה סמיכה" או "ברדק". המאכל הזה עבר את גבולות קוויבק וניתן למצוא אותו בכל מקום ברחבי קנדה, הוא הפך להיות סמל לאומי כמעט כמו המייפל, אך עדיין הוא נפוץ בייחוד באזור  עבודה במונטריאול. בדרך כלל ניתן למצוא אותו בדוכני רחוב ובפונדקים נוטפי שמן.
כמו לפלאפל ולחומוס גם לפוטין יש חוקים לעשייתו שהופכים אותו מסתם פוטין, לפוטין נהדר. תפוחי אדמה החתוכים ביד, גבינה טרייה המיועדת לייצור הצ'דר וציר בקר אמתי ללא אבקות ומשפרי טעם למיניהם.
אם חשקה נפשכם במנה המרגשת הזאת תמצאו אותה בוודאי בדוכני הרחוב ובמסעדות מזון מהיר כמו מקדונלדס, שהכניסו את הפוטין לתפריט היום יומי שלהם. יש כמה מקומות במונטריאול ששם ניתן למצוא את הפוטין בגרסת הגורמה שלו.
Au Pied de Cochon- מציע את הגרסה המפונפנת של הפוטין עם כבד אווז ופטריות כמהין.
Europea- יגישו לכם את הפוטין עם ציר עוף עדין מעוטר בבצל ירוק
אבל יותר מכל מסעדות הגורמה, המקום האידיאלי לאכילת פוטין הוא Ti-Jean's צריף ישן המגיש את הפוטין במיטבו. שם תוכלו לאכול פוטין עם בייקון, בשר חזיר, בשר מעושן, שעועית מטובלת ועוד.
אז אם אתם מבקרים בעבודה בקנדה  תזכרו שהפוטין יכול להיות מנה מופלאה לארוחת ערב זולה , מחממת וטעימה. שיהיה בתאבון .

Comments are closed.